diumenge, 14 de juny del 2009

La Botiga al carrer 09: un fracàs estrepitós


La meva presència a la Botiga al carrer d'aquest any la vaig encarar amb molt il.lusió i moltes ganes, preparant un estand vistós i atractiu, i que motivés a futurs clients a poder asseure's i xerrar una estona de la meva feina i de les seves necessitats. Però no va ser com m'esperava i voldria fer algunes valoracions, siguin o no encertades, ja que un dia després tinc una sensació de dia perdut i, sobretot, de diners molt mal invertits ( per a que us feu una idea del que em vaig gastar, rondarien els 270 euros en plafons i altres materials promocionals).

La realitat del dissabte va fer caure tota aquesta il.lusió a causa de diversos factors molt negatius per dur a terme una activitat que vol dinamitzar el comerç local:d'entre aquests factors negatius, destacaria com a principal la data, un 13 de juny, a on el clima mediterrani combinat amb unes elevades temperatures va fer que passejar per la Plaça Constitució fós un acte heroic i temerari. El juny és un mes sempre calurós i de cara a pròximes edicions (si n'hi han...) cal replantejar aquesta data: seria més convenient fer-la al mes d'abril o maig o finals de setembre o principis d'octubre. Molta gent va preferir la opció d'anar a la platja que a quedar-se a casa i ja quan començàvem a muntar els estands ja vèiem a molta gent carregant al cotxe els estris per passar el dia a fora.

Desde l'Associació de Comerciants Sant Antoni Bonasort van organitzar una sèrie d'activitats que van ser també tot un fracàs en quan a l'assistència, sobretot les que es van fer pel matí. Les de la tarda van prendre la decisió d'enraderir els horaris de les actuacions i encara va fer que algú pogués gaudir-les.

Un altre element negatiu va ser el trenet de la Fira, que em va fer l'efecte que més que atraure gent a les diferents àrees comercials, va servir per ser un element lúdic per als més petits i els pares que els acompanyaven.

Un altre problema ha estat la campanya de promoció i publicitat de la Botiga al carrer , més aviat discreta respecte a altres esdeveniments de la ciutat.

Aquest sentiment de frustració que arrossego el dia següent de la Fira era el sentiment general de la majoria de comerços participants que estaven al meu voltant i encara es va poder salvar una mica el dia veient que a partir de les 19h de la tarda hi havia força gent passejant per la plaça.

Tot i així, les valoracions per part dels responsables municipals i de les diferents associacions s'han de fer en fred i mirar de reconduir aquestes activitats per no perjudicar d'aquesta manera el comerç local. Jo, ara en calent, no sabria dir quines són les més adients però és evident que un canvi de data i unes activitats més atractives serien elements a tenir en compte. I, òbviament, qualsevol valoració positiva d'aquesta fira seria un error i un insult per a tots els comerços participants.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Xavi, tens tota la raó. Ànims, que ets un crack.

joansb

Felip Lorenzo ha dit...

Nen, tota la raó... la campanya de publicitat?? Hi havia publicitat? L'ajuntament s'ho ha currat poquissim i a sobre ha donat menys diners que altres vegades per muntar coses... Sort de la bona voluntat de la gent del barri!!
Notes positives: Les Urugayes no estaven pas malament... Us vau fixar en els brodats de lentejueles que portaven als biquinis... jejeje...

http://www.felipenescena.tk

joyaestilo ha dit...

Bueno, se puede decir más alto pero no más claro Xaví, creo que la sensación de un día perdido la tenemos todos los comerciantes que estuvimos el 13 de junio en la calle, pero la sensación aún va más allá de un día perdido, es la ilusión con la que nuestra asociación ha montado dicha actividad en otras 4 anteriores, y en ésta, y quizás, perdamos fuelle al habernos dejado convencer por el ayuntamiento en cohabitar 5 comerç al carrer el mismo día, y lo peor, sabiendo nosotros mismos que era un error, y que muchos de nuestros asociados no podían montar en esta fecha.
La única experiencia positiva, la colaboración entre las 5 asociaciones, y quizás, de este día tan difícil para dejar de fumar, como el pasado sábado, aprendamos…o tal vez no…. y si no lo vemos claro, pues como siempre hemos actuado, volemos por nuestra cuenta, nosotros ponemos el papel y nosotros nos lo comemos.
Pero en fin, es un primer paso, y se han de pulir muchas, pero muchas cosas, cositas, y cosazas, para que nuestra asociación vuelva a participar conjuntamente con el ayto., quien sabe, puede que lleguemos a dar un renombre a dicha actividad en Cerdanyola, pero insisto, hay que depurar muchas, pero muchas cosas.
Lo del trenecito, sin comentarios………

Dynapau ha dit...

Sento molt que no us anés tan bé con hauría sigut d'esperar, la veritat es que la publicitat a brillat per la seva absencia, ja que yo m'acabo d'aseventar que s'ha fet la fira la carrer i si l'hagues sabut avanç m'hauría apropat. Al barri del Pont Vell de Ripollet no va arribar cap informació.
M'uneixo a vosaltres en les queixes.
Petons
Anna Rosa